Om Marita Hunder

Mitt navn er Marita. Jeg er yogalærer, ett barns mamma, samboer med en svensk knivmaker, og bor i den vakre fjellbygda Vingelen i Nord-Østerdalen.

Jeg trives meget godt ute, helst over tregrensa med ski eller fjellsko, kaffe og sjokolade. Livet skjer. Livet endrer seg, og jeg har også lært meg å verdsette sofa kos med familien og Peppa Gris på TV. For ikke å glemme kaffen og sjokoladen selvfølgelig.

Livet har så langt vært en reise med både høye fjell, dype daler, solskinn, stormer, endringer, sorger og gleder. Det verdifulle med dype daler er at når du kommer opp og står på fjelltoppen igjen, står du der stødigere, med større innsikt, verdifull kunnskap, og man ser seg selv, omgivelsene og livet litt klarere.

Yogaen kom inn i livet mitt første gang i 2011. Jeg bodde da i Bergen og jobbet som prosjektleder i oljebransjen. Yoga ble raskt en motvekt til livet jeg levde som inneholdt mye aktivitet, stress og lite hvile. I 2013 traff jeg den berømte veggen, sa opp jobben min, og flyttet tilbake til hjembygda Øyer i Gudbrandsdalen. Tidenes selvransakelse over hvorfor livet, slik jeg levde det, resulterte i kollaps var et faktum. Yoga ble for meg et avgjørende verktøy for å kunne finne svar, sette en ny kurs, og komme meg tilbake til arbeidslivet. I 2014 dro jeg til Costa Rica,  utdannet jeg meg til Yogalærer og drev Yogastudio Øyer Yoga i 5 år fra høsten 2014. Gjennom mine år som yogalærer har jeg undervist i Flyt Yoga, Yin/Rolig Yoga i form av drop inn timer, yogakurs, arrangert ulike workshops, jobbet med yoga i barnehager, for barneskolebarn, ungdommer, gravide  og seniorer. Jeg har også holdt  foredrag relatert til stressmestring for  bedrifter. Sommeren 2017 og 2018 var jeg og flere lokale yoga lærere så heldige å få lov å være med å undervise gratis ute yoga i parken på Lillehammer i regi av Kreftforeningen og Frisklivssentralen. Våren 2019 flyttet jeg med familien til Vingelen, hvor jeg fortsatt jobber med yoga.

Som menneske og Yogalærer er jeg opptatt av å møte mennesker med åpenhet og respekt for de menneskene de er, deres historie, og hva de drømmer om. Uten å dømme.

Utgangspunktet til Yogafilosofien er at alle mennesker er gode nok som vi er. Gjennom mine yoga kurs vil jeg oppfordrer deg til å se yoga som et verktøy som kan hjelpe deg til å få en god relasjon til deg selv og dine omgivelser.

Mine Yogalærer utdannelser og kurs

  • 200 timers Deva Yoga lærer utdannelse for muskel, skjelettplager, kroniske smerter, søvn og stress, Deva Yoga Institute, Bodø
  • 200 Hrs Interdisiplinary Yoga Teacher Traning,Nosara Yoga Instituet, Costa Rica
  •  Yoga for Kids and Families Teacher Training Course, Rainbow Kids Yoga, London, England
  • Medisinsk Yoga kurs for barn og ungdommer. MediYoga Norge.
  • Gravid og Barsel Yoga Instruktør Utdannelse, Baby & Belly Oslo (ikke fullført siste samling pga fødsel)
  • Yoga Philosophy med Simon Krohn (Nettkurs)
  • Lær deg å meditere med Ulrica Norberg. 12 ukers nettkurs. (Pågår)

Ta kontakt med Marita